Dr. Natur étkek. Prémium Mákliszt – Mákőrlemény, Ásványi anyagokban gazdag 250 g

Nincs raktáron

A mákot mindenki ismeri!

"Homokszerű állag, gyönyörű sötétszürke színnel, ami sütés során szinte kék lesz! Úgy néz ki, mint a gránit, mégis olyan puha."

A mák vagy tudományos nevén a Papaver somniferum egy kicsi, ovális alakú, palaszürke vagy fehér színű magocska, amely a mák növény gubójában nő. A mákszemek nem narkotikusak, szemben az ópiummák növényének nedvével. Gazdag tápanyagforrás, óriási a tápértékkel, mely számtalan egészséget támogató tulajdonsággal rendelkezik, éppen ezért ősidők óta használják a népgyógyászat különböző egészségügyi problémák kezelésére.

De, mi a mákliszt?

Nemcsak a mákszemek tesznek jót az egészségnek, a szemekből kinyert mákolajnak szintén magas a tápértéke. A mákliszt az olaj előállítása során készül, a mákszemeket kisajtolják, aztán leőrlik. Alacsony olajtartalmának köszönhetően kiválóan használható lisztként, mivel nincs jelen benne hőre érzékeny olaj, így bátran süthetünk vele. Ráadásul, ha mák helyett máklisztet használunk, nem lesz mákos a mosolyunk!

Mákliszt a konyhában

Ez a paleo- és testsúlycsökkentő étrendben népszerű alapanyag, magas ásványi anyag és alacsony szénhidrát tartalmú liszthelyettesítő, ami jól passzol a citrommal és az eritrittel. Jól helyettesíti a darált mákot is!

Máklisztes muffin dzsemmel vagy bogyós gyümölccsel

Legkedvesebb máklisztes receptemet szeretném most megosztani Veletek.

Hozzávalók:

3 egész tojás
100 g kókuszcukor
3 evőkanál kókuszzsír
½ teáskanál szódabikarbóna
120 g mákliszt
gyümölcsdzsem vagy friss bogyós gyümölcs
1 csésze víz

Elkészítés:Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kend ki kókuszzsírral a muffin formát.Verd fel a tojásokat egy nagy tálban és add hozzá a kókuszzsírt és a cukrot. Keverd el jól.Add hozzá a máklisztet és a szódabikarbónát és a vizet. Keverd addig, míg nagyjából jól elegyedik az egész.Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, keverd bele a bogyókat a masszába, és aztán kanalazd bele a kész keveréket muffin formába. Dzsem esetén: kanalazd bele a masszát a formákba és mindegyikbe tetejére tegyél egy kis dzsemet.Süsd 30 percig.

Összetevők: 100% mákliszt
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.

Energia 1297/310 kJ/kcal

Zsír 16,79 g

amelyből

-telített zsírok 1,64 g

Szénhidrát 5,14 g

amelyből

-cukrok 4,95 g

Fehérje 34,61 g

Só 0,05 g


Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 1-2 evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva. Sűrítésre is használható, mert nagy mennyiségű folyadék felvételére alkalmas. Jól helyettesíti a darált mákot!

Figyelmeztetés:
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót és mandulát tartalmazhat. Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!

Kiszerelés:
250g

580 Ft
Please select variants first