ÉLÉSKAMRA LÁNGOS ÉS ZSEBES PITA SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT* LISZTKEVERÉK (PALEO, GLUTÉNMENTES, CUKORMENTES) 200 G

Nincs raktáron Akció! 50%

Mit készíthetünk belőle?
Zsírban tocsogó lángos helyett készíts diétás finomságot! Kedvenc feltéteddel a piaci lángosok élményét kapod vissza.

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges 10 db 12cm-es lángos elkészítéséhez. A hagyományos módon, olajozott kézzel formára húzható. Oldalanként 2-2 perc alatt forró kókuszzsírban készre süthető a semleges ízű, keltes jellegű lángos, csupán 30 perc alatt.

Kinek ajánljuk?
Diétázók is fogyaszthatják, ha büntetlen lángos evésre vágynak, hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre, ennek következtében cukorbetegek és inzulin rezisztensek is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a Paleolit Éléskamra saját fejlesztésű foszfátmentes süttőporát használjuk.

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

Amit régen sem szerettem a lángosban az a zsírban tocsogó állaga volt. Utána órákig émelyegtem, csak azt hittem, ez "normális".

Az Éléskamra lángosát úgy raktam össze, hogy ilyen még csak elő se fordulhasson. A kellően felhevült kókuszzsírból szinte semmit nem szívott fel a 10 db lángos. 150 ml zsiradékon kezdtem sütni és 130 ml lett a vége. A hagyományos lángos ezt mind felitta volna.

A mellett a lángosok pont olyan állagúak, mint a hagyományos: kívül finom roppanós, belül kelt tészta jellegű puha. Évek óta álmodtam már egy jó lángosról, 6 év paleo alatt nem is ettem. Viszont erre megérte várni. Nincs mellékíze, nincs tele tömve rosttal, csak annyi van benne, amitől lassú felszívódású szénhidrát forrás lesz belőle, de még nem okoz kellemetlen dehidratáló érzést a tápcsatornában, nincs teli keményítővel sem. Mindenből kiegyensúlyozottan válogattunk.

Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaja só

ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • 200 g Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 3 M tojás (165 g)
  • 150 ml víz

Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és alaposan keverd el. Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követően pici paleos liszttel gyúrd át, majd oszd 10 egyenlő kis gombócra és zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre). Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.

A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.

Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható.

330 Ft 660 Ft
Please select variants first