ÉLÉSKAMRA PUHA FÁNK ÉS NUDLI SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT* LISZTKEVERÉK (PALEO, GLUTÉNMENTES, CUKORMENTES, ÉDESÍTÉS-MENTES) 200 G

Nincs raktáron

Mit készíthetünk belőle?
Egy nagy tál puha és csábító fánknak nem sokan tudnak ellenállni. A nem diétázók sem fognak reklamálni, ha megkínálod őket.

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

MEGÚJULT

Még puhább
Még hagyományosabb érzetű
Csökkent a szénhidrát tartalom
Még többet tudsz készíteni egy csomag lisztből

FIGYELEM! VÁLTOZÁS!

A Puha fánk lisztkeverék édesítés nélkül kapható!
Kedved szerint Te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá.

Javaslatok: 60 g eritrit, 40 g xilit, 30 g méz - akinek diétája engedi, néhány csepp stevia, 1 teáskanál 4/1 vagy 5/1 édesítő, 5-6 szem puha datolya 2 evőkanál vízzel pürédítve, stb.

Az édesítőt azért hagytuk ki, hogy ne mi döntsünk helyetted, mit szeretnél használni. Sorban az összes édes termékünk édesítésmentessé válik. Meghagyva ezzel Neked a választás szabadságát.

A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiség. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható és formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel.

Kinek ajánljuk?

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.

A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet.

Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánkoktól. De ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság.

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)

Alaprecept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 3 M-es tojás (kb. 165 g)
  • 1 M-es tojás sárgája
  • 150 ml víz
  • 60 g eritrit

Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúred át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.

Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható. Puha, foszlós, mellékíz nélküli fánkok készíthetők így.

685 Ft
Please select variants first